Filmlerde Kaçan Kovalanır Sahneleri


 Bu dosyamızı "kaçanlara" ve onları "kovalayanlara ayırıyoruz. Malumunuz her aksiyon filminde kaçma- kovalamaca sahnesi görmek mümkün. Jackie Chan filmleri aksiyon ağırlıklı olduğundan, kaçma- kovalamaca sahnelerini hemen hemen her filminde görmekteyiz. Yada Harison Ford'un oynadığı filmlerde sürekli kovalamaca sahneleri olması onun bir dönem lakabının " koşucu" olarak anılmasına sebep olmuştur. Biz seçkimizi hazırlarken bu filmlerdeki sahnelerden ziyade daha epik ve akılda kalıcı sahneleri seçmeye özen gösterdik. Seçtiğimiz sahneler filminde önüne geçip, kendi ününü yarattan sahnelerdi. Şimdi bu üç "Kaçan Kovalanır" sahnesini sizlerle baş başa bırakıyoruz.

 1. Centurion (2010)

 Kovalayan: Kurtlar
 Kaçanlar : İki Roma askeri

 Michael Fassbender'i ilk izlediğim ama henüz onun o olduğunu bilmediğim savaş filmi. Televizyonda izleyip pekte keyif almadığım bu filmde, aç kurtlardan kaçan iki Roma askerinin sahnesi, bana kalırsa filminde önüne geçmiş, çok başarılı bir sahnedir. Gökyüzünden süzülen kamera kurtların hızına yetişerek yere alçalır. Bulunduğumuz arazi alabildiğine geniş bir sonsuzluğa açılır. 4 kurt arkada, onların önünde iki asker belli bir mesafeyi koruyarak kaçarlar. Zaman geçtikçe yorulurlar, kurtlar arayı açar ve telaş başlar. Ölümden kaçış hiç bu kadar güzel anlatılmamıştı...


 2. RocknRolla (2008)

 Kovalayanlar: Paralı askerler
 Kaçan: Leonidas Gerard

 Gerard Butler, Tom Hardy ve İdris Elba aynı filmde. Kadroya bakarmısınız... Yaptıkları vurgun sonrası iki Rus psikopat bunların peşlerine düşer. Adeta ölüm mangası olan bu ikili Gerard Butler'ın oynadığı karakteri tren yolunda takibe başlar. Diğer karakterler paçayı kurtarır, olan bizim Butler'e olur. Bu kovalamaca sahnelerinde kullanılan kamera hareketlerine dikkat! Yönetmen Guy Richie'nin dar alanlardaki başarılı görsel çalışması burada da hakim. Oyuncuların üzerine takılan kameralar ile daha gerçekçi performanslar alınmış. Sahne resmen akıyor.


3. The Matrix (1999)

 Kovalayan: Ajan Smith
 Kaçan : Neo

  Neo, Ajan Smith ile amansız bir dövüşe tutuşur. Gaza geliriz...Hatta  Neo kıvrak bir karate hareketiyle gırtlağını hedef alır Ajan Smith'in. Yine gaza geliriz... Tam "acaba sinir olduğumuz ajan müsveddesine dersini verecek mi" derken, erkekliğin yarısı kaçmak diyen Neo tabana kuvvet sanal alemde, elinde takoz Sony- Ericssonn ile bir yandan konuşurken bir yandan kaçmaya başlar. Peşinden kovalayan ajanlar "ulennn", " ulennn" nidalarıyla ona yetişmeye dursunlar son durak 303 numaralı oda olur.




Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar